HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 04 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Fadime Onar Göreve Hazır

Yerel Seçimlere sayılı günler kala Topkapı Mahallesi Muhtar Adayı Fadime Onar ve azaları ile röportaj gerçekleştirdik.
25.03.2024 11:10
Fadime Onar Göreve Hazır
Fadime Onar Göreve Hazır
Topkapı Mahallesi Muhtar Adayı Fadime Onar mahallesinin sorunları ve projelerini bizlere anlattı. Birçok konuda açıklamalarda bulunan Fadime Onar bu sefer muhtarlığı kazanacağını ve mahallesi için çalışacağını dile getirdi. 



-Merhaba Fadime hanım, bize kendinizi tanıtır mısınız?

    Ben Fadime Onar, 1970 İstanbul doğumluyum. Aslen Erzurumluyum. Halk Eğitim öğretmeniyim. 11 sene Cağaloğlu Anadolu Kız Meslek Lisesinde Denetim ve Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptım. 18 yıldır çeyiz ve perde üzerine işletme sahibiyim. 





- Neden muhtar olmak istiyorsunuz?

    Benim önceliğim kadınlar ve çocuklar. İkinci planda sokak hayvanları. Tabi ki muhtar olmayı çok istiyorum. Çünkü kadınlarımıza eğitim alarak, yardımcı olup ekonomik olarak ailelerine kendilerine katkı sağlayacakları planlar ve projelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Ben bir kadınım ve tüm kadınların güçlü bir şekilde ayaklarının üstünde durmasını istiyorum. Türk kadınıyım ve mahallemde ki tüm kadınların güçlü olmasını istiyorum.





- Mahallenizde son zamanlarda asayiş olayları yaşanıyor. Hırsızlık, araç kundaklama vs. Sizin bu konuda düşünceleriniz ve çözüm önerileriniz nelerdir?

    Öncelikle Fatih Belediyesi ile yola çıkarak, Kaymakamımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte hareket edeceğiz. Ben Topkamı mahallesi için elimden geleni yapacağım. Gerekirse kurumları yönlendireceğiz. Hatta ben akşamları mahallemizde görevli bekçilerimizle sokak sokak gezeceğim. 15-20 gün yanmayna sokak lambalarımız var. Kadınlarımız sorun yaşıyor. Kapkaç gibi vakalar yaşandı. Fatih Muhtar Derneği Başkanımız Murat Hakverdi ile birlikte hareket edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Bu sorunların en alt seviyeye inmesi için çalışacağız kurumlarımızla beraber.



- Topkapı Meydanı için bir proje yapılıyor. Otobüsler sur dışına alınacak. Buna benzer her hangi bir konuda öneride bulanacağınız bir proje var mıdır?

    Şimdi benimde 3 torunum var. Hepsi küçük. Onların sur dışına gidip oynamaktansa neden sur içinde güzel bir parkımız olmasın. Sosyal tesislerimizde var ama yeterli değil. Kadınlarımızın, annelerinde rahat edebileceği bir park olmalı. Muhtarlık binasınında meydanda olması için uğraşacağım. Herkesin ulaşımı daha kolay olur. Kadınlarımızın rahatça gelip, oturabileceği bir yer olsun istiyorum. 36 yıldır ikamet ediyorum. Resmiyetten ziyade abla-kardeş gibi yaklaşımla hareket edip sorunların çözümüne katkı sunacağız. Meydan için çocukların kullanımına uygun hale gelmesi için önerilerde bulunacağız. Rabbim nasip ederse azalarımızla Kaymakamımız ve İlçe Emniyet Müdürümüzle tanışacak sorunları dile getirip çözümlerin sağlanmasını katkı sunacağız. Özellikle asayiş konusunda sorunlarımız var ve çözeceğiz. 



- Azalarınız toplamda 8 kişi. 2 erkek 6 kadın. Neden kadınların sayısı daha fazla?

   
Bir kere ben bir kadınım. Azalarımında kadın olmasını istiyorum. Çünkü bizim derdimizi biz anlarız. Onların desteğiyle verecekleri güçle çalışmak beni daha çok motive ediyor. Ben onların emir kulu olup sorunların çözümü için çalışacağım. İyi ki varlar. Onların desteğiyle hareket edeceğiz.



- Daha önce 2 defa daha aday olmuşsunuz. Sizle daha önce yaptığım görüşmede ilk iki seçim için çıraklık,kalfalık demiştim. Şimdi ise ustalık seçimimi mi? O sene bu sene diyor musunuz?

    Ben bu senede niye aday oldum. çünkü bir kadın gücünü görsünler. Kadın eli değdiğinde neler olduğunu görsünler istiyorum. Fakat ilk iki seçimde hoş olmayan durumlar yaşandı. Oy pusulalarımız çalındı. Afişlerimiz yırtıldı. Biz bunu istemiyoruz. Böyle bir seçim yarışınıda kabul etmiyoruz. Kimsenin hakkı yenmesin. Biz kötülük yaparak yarışmıyoruz. Yapılmasını da istemiyoruz. Topkapı halkı kararını verecek. Adaylardan birini seçecek. O yüzden hoş olmayan kabul edilmeyen hareketlerden kaçınalım. Dürüst, adil bir yarış olsun. İnşallah sonunda da biz kazanacağız ve Topkapı mahallesinde yeni bir dönem açılacak.



- Fatih kozmopolit bir ilçe. Bir çok dinden insanların beraber yaşadığı bir ilçe. Topkapı'da bu şekilde bir yaşamın olduğu mahalle. 36 senedir buradasınız. 36 senedir Topkapı'da neler değişti? 

    Öncelikle 36 senede 3 çocuğumu burada büyüttüm. Komşularımızla birlikte kardeşce yaşıyoruz. 3 ay önce Hristiyan bir komşumuz vefat etti. Ben cenazesine katıldım. Topkapı'da komşuluk ve kardeşlikten yana hiç sorun yok. Hep birlikte yaşıyoruz. Benim zor zamanımda hep komşularım yanımdaydı. 36 senedir buradayım ve bir gün bile gitmeyi düşünmedim. İyi ki komşularım var. Biz de ayrım yok. Hepimiz biriz. İnsan olduktan sonra gerisi hiç önemli değil. İnsanlık, dostluk, komşuluk. İnşallah bu durumu daha da iyiye götüreceğiz. Hep birlikte el ele verip mahallemizin daha iyiye gitmesi için çalışacağız. 



-Peki son olarak sporla aranız nasıl? Topkapısporla muhtar olmanız durumunda ilişkiniz nasıl olacak? Kendileri bu sene çok güzel mücadele ettiler. Hakları yendi. Sizin kendilerine karşı desteğiniz olacak mı?

    Öncelikle Topkapıspor bizim için çok önemlidir. Tarihten gelen yeri çok ayrı. Armasında Türk bayrağı olan Atatürk tarafından Türk bayrağı verilen 3 kulüpten biri. Cumhuriyeti kurmamızda yer aldığı önemini biliyoruz. Maçlarına da gideceğiz. Destekte olacağız. Çocuklarımız için gerekirse kek, poğaça, yemek yaparız yine destek oluruz. Maddi manevi yanlarında olacağız. 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)fatihgundem.com
Tüm hakları Fatih Gündem adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr