HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

CHP Fatih Kongresi İptal Edildi. Başkan Özimer Açıklamalarda Bulundu.

YSK tarafından iptal edilen kongre sonucuna ilişkin Soner Özimer basın açıklaması yaptı
17.09.2023 21:01
CHP Fatih Kongresi İptal Edildi. Başkan Özimer Açıklamalarda Bulundu.
CHP Fatih Kongresi İptal Edildi. Başkan Özimer Açıklamalarda Bulundu.
Geçtiğimiz haftalarda olaylı bir şekilde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Fatih İlçe Başkanlığı seçimleri yapılan itiraz üzerine YSK tarafından iptal edildi. Saat 12:00'de başlayan kongrede 12:30 civarında açılış konuşması için kürsüye davet edilen Yusuf Yetişgin kendisine whatsapp üzerinden İl Yönetimi tarafından gönderilen kongrenin ileri tarihe ertelendiğini duyuran açıklamayı yapmış ve kongre salonunu terk etmişti. Fakat delegeler tüzük gereği kongreyi icra ettiler. Başkan adayı Yavuz Nazlıgül adaylıktan çekildi. Yerine geçmiş dönemlerde İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı Adaylığında bulunan Soner Özimer aday olmuştu. Kongrede tek aday olan Özimer seçimi kazanmış ve 3 gün sonra İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alıp görevine başlamıştı.



Yüksek Seçim Kuruluna Başvuru

Değişimci olarak adlandırılan grubu destekleyen Özimer'in İlçe Başkanlığını kazanması sonrası Kurultaya en çok delege gönderen İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde dengeler değişmiş ve ilçelerde delege çoğunluğu Fatih ilçesinin 11 delegesi ile "Değişimci" grubuna geçmişti. Bu şekilde hem İstanbul İl Başkanlığı seçimi ve kurultay delegeleri seçiminde güç "Değişimci" grubunun eline geçti. Bu durum üzerine Yüksek Seçim Kuruluna Fatih'te toplanan imzalar üzerine başvuruda bulunuldu. Yapılan inceleme sonrası Yüksek Seçim Kurulu kongreyi iptal etti. Böylece Fatih'in 11 delegesi İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul delegelerinin seçiminde oy kullanamayacaklar. Durumun bu şekilde olması üzerine Soner Özimer Fatih İlçe Başkanlığında basın açıklamasında bulundu.

Özimer yaptığı açıklamada;

"Fatih ilçemize ikinci kez KAYYUM  atanıyor .



Milletvekili adayı olarak istifa ettikten sonra , normalde ilçe yönetiminin kendi içerisinden bir ilçe başkanı seçmesi gerekirken,  yönetimin tamamı görevden alınmış ve yerine dışarıdan bir ilçe başkanı ve 14 tane ilçe  yöneticisi atanarak ilçeye gelmiştir. Kayyum olarak gelenler sekiz ay görev yapmıştır. Mahalle seçimlerinden sonra umduklarını bulamayan yeni yöneticiler aday dahi olamamışlardır. Karar aldıkları tarihte yapacakları ilçe kongresini açmak yerine , biz ilçe kongresini ileri bir tarihe erteliyoruz diyerek salondan koşarcasına çıkmışlardır. Onurlu bir yöneticinin ilçe kongresi'ni açması ardından salonda bulunan delegelerle seçilen divan ve ardından ilçe Seçim kurulu gözetiminde yapılan seçimle ,yeni yönetim  iş başına gelmiş , ilçe Seçim kurulu Mazbatayı yeni yönetime vermiş ve yeni yönetim göreve başlamıştır. Ancak seçilen 11 il delegesinin  değişimci olduğu düşünülmesi  ve değişim rüzgârlarının esmesi nedeniyle genel merkez ve il Başkanlığı bu 11 il delegesine İstanbul seçiminde  oy kullandırmamak için yapılan seçimin itirazını Ankara  YSK ya taşımış , tek aday ve tek liste olarak çıkılan seçim , nedense Ankara da iptal olmuştur. Şimdi Fatih ilçemiz  yeni bir kayyum atamasını beklemektedir . Amaç sadece 11 il delegesinin oy kullanmasının önüne geçmek olduğu aşikardır . 45 gün sonra yapılacak seçimde yine aynı arkadaşlar ilçe  seçimi ni kazanacaktır , bunu herkes bilmektedir. Oysa Genel Başkanımız ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu: 02.05.2023 tarihinde Van da yaptığı konuşmasında 

-"Büyük haksızlıklar yapıldığını, demokrasinin ayaklar altına alındığını, seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Söz veriyorum, bütün bunları çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz."   Demiştir.

Üzülerek görüyoruz ki partimizde kayyum atamaları devam etmektedir.  100 yıllık ulu çınar CHP sinde ilginç olaylar Fatih te olmaktadır. 

Bu olayın bir kaç sonucu ortaya çıkar ,

1.)bundan böyle kongre yapmak istemeyen ilçe başkanları  kürsüye çıkarak ; "bana bir WhatsApp mesajı geldi ben kongreyi erteliyorum , diye bir yetkiye  sahiptirler , böylece kongre ertelenir.

2.) YSK ne karar verirse versin örneğin daha önce seçimlerde "mühürsüz oyların geçerli sayılması gibi" genel merkezde bulunanların bu karara itiraz hakkı olmaz , 

 3.) il ve genel merkezin düşündüğü  de budur ,Fatih'in il seçimlerinde 11 delegenin  iradesinin sandığa yansımasının engellenmesi.  Haktan Hukuktan Adaletten bahseden genel merkezin , 11 arkadaşımızın iradesinin sandığa yansımasını engellemek istemesi üzüntü vericidir ,  artık tuz kokmuştur , korkunun ecele faydası yoktur , koltukları korumak için Fatih ilçesinin seçime girmesin engellemeye Çalışmak demek,  diğer 38 ilçenin de dikkatini çekmiştir. Oradaki ( diğer ilçe başkanı) Mevkidaşlarımın buna göre karar vereceklerine inancım tamdır. Bugün Fatih e yapılan yarın uygun bir zaman geldiğinde kendileri gibi düşünmeyen ilçelere de yapılacaktır.

CHP 100 yıllık köklü bir partidir , kişilerin koltuk sevdaları makam mevki sevdaları  100 yıllık partimize gölge düşüremez . Cumhuriyet Halk Partisi sevdamızı sonradan partiye katılarak CHP vakıf olsun diyenler engelleyemeyecektir . Atatürk'ün izinde  Cumhuriyet halk partimizle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz." dedi.
Yorumlar
Düşünen Deli
Eline emegine sağlık Onur Kardesim..Olaylarin tam göbeğinde olan biri olarak diyebilirim ki her şey aynen böyle oldu.. Her daim Hakdan hukukdan adaletden dem vuran Chp Genel Merkez ve İl Başkanlığı iş Fatih ilcesine gelince her bu kavramları unutup sâgır kör ve dilsize dönüyor nedense..??
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)fatihgundem.com
Tüm hakları Fatih Gündem adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr