HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Celalettin Bulunmaz Deva Partisinden İstifa Etti

Deva Partisi Fatih Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Bulunmaz görevinden ve partisinden istifa etti.
25.10.2023 16:12
Celalettin Bulunmaz Deva Partisinden İstifa Etti
Celalettin Bulunmaz Deva Partisinden İstifa Etti
Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) Fatih ve İstanbul'daki çok sayıda ilçe başkanı ve ilçe yöneticisi partiden istifa etti. İstifa açıklamasını yapan Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman, "Siyasi parti kuruyorsan, kendine ve ekibine güveniyorsan kendi logonla seçime gireceksin. Gelinen noktada DEVA Partisi artık bir parti olarak değil, bir dernek hâline geldi" dedi. 



DEVA Partisi İstanbul İl Teşkilatı, bugün toplu istifa depremiyle sarsıldı. Partinin Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman ile 12 ilçe başkanı daha Büyükçekmece'deki bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla bugün partiden ayrıldığını duyurdu.

İstifa eden Zeytinburnu Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Bilgiç, Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı Mutalip Geçer, Bahçelievler Kurucu İlçe Başkanı Tarık Özaydın, Esenler Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Yöney, Sultanbeyli Kurucu İlçe Başkanı Orhan Aktaş, Fatih Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Bulunmaz, Sultangazi İlçe Başkanı Tarkan Yolat, Küçükçekmece İlçe Başkanı Eda Ateş Adıyeke, Bağcılar İlçe Başkanı Erkan Şanlı, Esenyurt İlçe Başkanı Mehmet İnan, Beylikdüzü İlçe Başkanı Önder Karaburun, Silivri İlçe Başkanı Fatih Demir ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri de toplantıya katıldı.



İstifa açıklamasını yapan Celalettin Bulunmaz " Bizler yeni bir siyasi anlayışla Deva Partisinde yola çıktık. Partimiz ortak akılla uzlaşıyla hareket edecekti. Şeffaflık olacaktı. Liyakat olacaktı. Genel Başkanımızın söylemi ve umudumuz buydu. Görevimiz süresince özveriyle çalıştık. Çok kısa sürede ilçe yönetiminde mahalle başkanlığına kadar tüm birimlerimiz kurduk. İlçelerimizde yüzlerce çalışma ve görüşme gerçekleştirdik. Yaşadığımız olaylar ve gelişmeler partimizin kuruluş ilkelerinin sadece sözlerde kaldığını gördük. Parti tüzüğüne uymayan danışılmadan kararlar alındı. Bir kişi dahi geride bırakmayacağız diyen Genel Başkan, bırakın bir kişiyi tüm teşkilatları geride bıraktı. Tek bir kişiden vazgeçmeyeceğiz diyen sayın Ali babacanın sahip çıktığı kişiler arkadaşları oldu. Bu siyaset tarzı yanlıştır dediğimizde Genel Merkez yöneticileri görmezden geldiler. Geldiğimiz noktada parti yönetimine güvenimiz kalmadı. Geliştirdiğimiz parti içi muhalefete kayıtsız kalındı. Sonuç olarak bizim için Deva Partisinde siyaset yapma zemini kalmadığı fark ettik. Bu yüzden 13 İlçe Başkanı ve İlçe Yönetimleri olarak istifa ediyoruz." dedi.

Sosyal medyada yaptığı açıklamada ise "Biz istifaya zaten karar vermiştik ve bu biliniyordu. Genel merkez bizim varlığımızı ve şikayetlerimizi bu haberle mi öğrendi? Teşkilatların sesini duymazdan gel, kibir içinde salon siyaseti yap. Sonra da ayıp oldu. Ayıp yapan sizsiniz. İttifakı bozacak kadar, seçimi riske edecek kadar arkadaşının arkasında duran Sayın Genel başkana sormak isteriz: Arkadaşınızın milletvekili olması Türkiye'nin geleceğinden daha mı önemliydi?  Biz Sayın Genel Başkanın arkadaşlarını milletvekili yapmak için siyaset yapmıyoruz. Biz millet için siyaset yapıyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.



 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)fatihgundem.com
Tüm hakları Fatih Gündem adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr